MANOEL MARQUES LERIN

13418860_1006324826150286_333942563944414314_nManoel Marques Lerin är verksam som intendent på Sandgrund Lars Lerin konsthall. Han har gett ut ett flertal böcker, bland annat fotografiboken Barn i Moçambique, liksom publikationer tillsammans med Lars Lerin.

Manoel är en enastående fotograf med stark blick för människan och hennes inre liv som han med säker hand speglar i sina dokumentära samlingar, föreställande främst barn. Hans utställning Barn i Moçambique har visats på Stockholms Stadsbibliotek och visades på Abecita Konstmuseum i Borås under perioden maj-augusti 2015.

Manoel har medverkat, tillsammans med Lars Lerin, i den hyllade och prisbelönta filmen För dig naken, som skildrar makarnas möte, lycka och mödor för att finna vägen för ett liv tillsammans. Han har vid flera tillfällen, dansare som han är, framträtt vid evenemang på Sandgrund och annorstädes, då hans latinska värme och utstrålning sprider sig som en eld bland åskådarna. För han älskar verkligen konsten, musiken, dansen, livet och människor.

Förra året hade han vernissage på Sandgrund Lars Lerin med sin nya utställning Det sista ljuset och just nu skriver han manus till en kommande bok. Den 2 juni har Manoel Marques Lerin åter vernissage på konsthallen.