Manoel Marques Lerin är verksam som intendent på Sandgrund Lars Lerin konsthall. Han har gett ut ett flertal böcker, bland annat fotografiboken Barn i Moçambique, liksom publikationer tillsammans med Lars Lerin.

Manoel är en enastående fotograf med stark blick för människan och hennes inre liv som han med säker hand speglar i sina dokumentära samlingar, föreställande främst barn. Hans utställning Barn i Moçambique har visats på Stockholms Stadsbibliotek och visades på Abecita Konstmuseum i Borås under perioden maj-augusti 2015.

Manoel har medverkat, tillsammans med Lars Lerin, i den hyllade och prisbelönta filmen För dig naken, som skildrar makarnas möte, lycka och mödor för att finna vägen för ett liv tillsammans. Han har vid flera tillfällen, dansare som han är, framträtt vid evenemang på Sandgrund och annorstädes, då hans latinska värme och utstrålning sprider sig som en eld bland åskådarna. För han älskar verkligen konsten, musiken, dansen, livet och människor.

Den populära TV-serien Lars Lerins lärlingar sändes i en ny säsong under 2019 och under sommaren ställde Manoel ut fotografier i Finland i en samutställning tillsammans med Lars Lerin.

I år medverkar han i SVTs produktion; Lars Lerin, vägen ut, som just sänts på SVT.