Birgitta Liljebladh
21 oktober – 2 december
Efter avslutade studier vid Konstakademien och Konsthögskolan i Stockholm i början av 1950-talet reste Birgitta Liljedahl ut på studieresor till Frankrike, Italien, England och Jugoslavien. Med en separatutställning på anrika Galleri Gummesons i Stockholm 1954 kom det publika genombrottet. Hon bytte sedan galleri till Färg och Form, där hon stannade tills de stängde i början av 2000-talet. Från 1960-talet arbetade Liljebladh som lärare på Valands i Göteborg och ställde ut allt mindre. Ett undantag var dock en utställning på The Museum of Modern Art i New York 1982. De tidiga landskaps- och stillebenmålningarna som hon målade under 1950-talet ersattes så småningom av hennes karaktäristiska, utsökta porträtt i en finstämd kolorit.
Gästutställningen på konsthallen visar verk ur Lars Lerins privata samling.
Thomas Christenson
9 december – 7 januari
Thomas Christensson vill beskriva i sina bilder det sköra i det kraftfulla hos motiven som ofta är hästar. Med linjerna vill han skapa volymer, vibrato och utforska nya sätt att skapa.
– Hästen är vanligt förekommande i Thomas Christenssons färgstarka målningar.
Jag har växt upp med hästar, säger han, och har alltid gillat att rita hästar, ända sedan jag var liten och ritade cowboys och indianhästar.
Den blå färgen dyker bland annat upp i en stor målning med en krummande häst i gult och orange.
– Ibland blir man liksom lite yr av alla färger, vilken man ska använda.
En favoritfärg är en blå nyans som heter Pariserblå.
– Den är väldigt intensiv så den får man vara försiktig med, den lever sitt eget liv …
Observera, vi tar inte emot förfrågningar om att få ställa ut på konsthallen.