konstskolan linneaMIX är utställningens titel där de visar konst från skolan men dessutom har de bjudit in några gamla elever. Från Ateljé Inuti medverkar Sam Ahlstrand, Mattias Johansson, Sofia Wiksén och Therese Persson.

Utöver de tolv elever som just nu går på skolan har även åtta tidigare elever inbjudits att vara med. Ett 50-tal verk visas och det är lätt att förstå varför lärarna Monica Gredmark, Cia Mandéus och Eva Wittek, som hängde utställningen på fredagen, är nöjda med vad de har att visa upp.

Konstskolan Linnea startades i januari 1992 av Gunilla Lagergren med hjälp av pengar från Allmänna arvsfonden. Sedan 1995 har skolan bidrag från Skolverket och Stiftelsen Stockholms folkhögskola är huvudman för verksamheten.

Tolv elever går på den treåriga utbildningen, fyra elever tas in varje år. Eleverna måste kunna följa lärarledd undervisning fem dagar i veckan och många har klarat att fortsätta som konstnärer, med stöd. De flesta eleverna kommer från Stockholmsområdet, men andra är också välkomna att söka. Eleverna måste dock ordna sitt eget boende.

De flesta verken är målade i akryl men här finns även blyerts, tusch, kol, krita, torrnål och kartong – i flera fall med alldeles egna uttryck.