David Liljemark är serietecknare, författare, musiker, filmregissör och konstnär. Han föddes i Karlstad 1973 och bor numera i Stockholm. Ur hans omfångsrika bokproduktion kan nämnas seriealbum som ”Bita i röret”, ”Susanna & Bo” och ”Boltzius”, samt den värmländska novellsamlingen ”Dä ha satt säj på hôvve”.

På Liljemarks gästutställning på Sandgrund Lars Lerin är det dock hans originella och gripande dokumentärfilm ”Jakten på Bernhard” från 2010 som står i nytt fokus. Filmen visades flera gånger på SVT och producerades av Lukas Moodysson och Anna Byvald (Silverosa Film). ”Jakten på Bernhard” handlar om ensamhet, kontaktsvårigheter och vänskap. En 82-årig änkeman vid namn Bernhard Redenstedt satte upp mängder av handskrivna lappar på väggar och lyktstolpar i Lund. David Liljemark följde fascinerat dessa märkliga meddelanden och blev med tiden allt mer nyfiken på den mystiske upphovsmannen. I samma veva som David kontaktade Bernhard för en intervju, framkom att Bernhard hamnat i en pressad situation av sin hyresvärd och hotades av en personlig katastrof.
På utställningen ”Jakten på Bernhard” presenteras en mängd dokument, teckningar och andra artefakter kring filmens dramatiska händelseförlopp.

David Liljemarks utställning ”Jakten på Bernhard” har vernissage på Sandgrund Lars Lerin den 3 juni och utställningen pågår till den 27 augusti.